Eyl

Bugün, Azerbaycan'ın kutlu zaferi ve Karabağ'ın azad edilmesi ile sonuçlanan 44 günlük Vatan Muharebesi'nin başladığı gündür.

Eyl

Bakü Türk Eğitim Kurumları yöneticileri 15 Eylül'de Azerbaycan'da eğitim hayatına başlayan Beynəlxalq Maarif Məktəbini ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundular.

Eyl

15 Eylül 2022 tarihinde 9. sınıf velilerimizle "Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Tem

Yurt dışı görevini tamamlayan 12 öğretmenimize Bakü Büyükelçimiz Sayın Doç. Dr. Cahit BAĞCI'nın teşrifleriyle 21 Haziran 2022 tarihinde veda programı düzenlendi.

Tem

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı, Eğitim Müşavirimiz Sayın Dr. Nihat Büyükbaş'ın teşrifleriyle gerçekleştirdiğimiz "son zil" programı ile sona erdi.

May

Okulumuzu başarıyla temsil edeceklerine inandığımız takımlarımızı Azerbaycan Teknofest'in yapılacağı alana yolcu ettik.

May

Anayurttan Atayurda Ortak Değerlerimiz projesi kapsamında Halk Şairi Molla Penah Vaqif'i Hırdalan 10 numaralı Tam Orta Mektep öğrencilerinden dinledik.

May

Okulumuzun öğretmenleri Güler Abdullayeva ve Hüseyin Nergiz'in rehberliğinde 11.sınıf öğrencilerimiz Azerbaycan'ın halk şairi Sabir Rüstemhanlı'yı ziyaret ederek okul dergimizde yayınlanmasını planladığımız bir röpörtaj gerçekleştirdiler.

May

Gençlik ve Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 8-13 Mayıs tarihleri arasında "Sınıflar Arası Basketbol Turnuvası" düzenledik.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Sayın Vahit Kirişci ve Büyükelçimiz Doç. Dr. Sayın Cahit Bağcı'nın teşrifleriyle okulumuz bahçesinde coşku ile kutladık.

May

MEB Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Kazanım Değerlendirme Sınavı'na okulumuz 8-9-10 ve 11. sınıf öğrencileri katılmıştır.

May

24 Nisan 2022 Tarihinde Eğitim Müşavirimiz Dr. Sayın Nihat Büyükbaş tarafından verilen iftar programını Büyükelçimiz Doç. Dr. Sayın Cahit Bağcı ve Hanımefendi teşrif ettiler.

Nis

Okulumuzun koordinasyonunda gerçekleşen törende idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz göğsümüzü kabarttı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ayrıca törene katkı sağlayan Diyanet Lisesine, Atatürk Lisesine ve 3 Numaralı Uşaq İnkişaf Merkezine teşekkür ediyoruz.

Nis

"Aprel Döyüşləri"nin 6. yılı münasebetiyle Bakü İstanbul Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen satranç turnuvasında ortaokul ve lise öğrencilerimizden oluşan satranç takımımız 2. oldu.