May

Resmî temaslar kapsamında Bakü’de bulunan Millî Eğitim Eski Bakanı ve TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Sn. Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte Sakarya Milletvekili Sn. Çiğdem Erdoğan Atabek, Bursa Milletvekili Sn. Ayhan Salman ve Amasya Milletvekili Sn. Reşat Karagöz; Bakü Türk Anadolu Lisemizi ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerimizle bir araya geldi.

May

Okulumuzda sınıflar arası "İngilizce Münazara Yarışması"başladı. Yarışmayi düzenleyen İngilizce zümresine ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Yarışmaya katılım sağlayan takımlara başarılar dileriz.

May

"Colors Of culture" etwinning projemizin Bahar Şenliği etkinliği okulumuz ingilizce öğretmeni Gülşen Zengin ve projede yer alan 10.sınıf öğrencileri ile "Ümid Yeri Uşaq Sığınacağında" gerçekleştirilmiştir. Oyuncak Bağışı kampanyasında toplanan oyuncaklar şenlikte çocuklara dağıtılmış olup değerli velilerimizin hazırlamış oldukları ikramlar servis edilmiştir. Baharın coşkusu çocukların kahkahaları ile doya doya kutlanmış olup gerçekleşen oyunlar ile eğlenilmiştir. Bahar Şenliğinde palyaço gösteri ve balon köpük şovları da yapılmıştır. Etkinliğin düzenlenmesinde görev alan öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Coğrafya Öğretmenimiz Ayşe Yılmaz, öğrencilerimizle birlikte okulumuzda "Coğrafya Sergisi" düzenledi. Sergide öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları çalışmalar sergilendi. Sergiyi Eğitim Müşavirimiz Sayın Yurdagül Aydoğan, Okul Müdürümüz Abdullah Yılmaz da ziyaret ederek, yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı öğrencilerimizi tebrik ettiler. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Matematik ve astronomi alanlarındaki çalışmalarıyla ün kazanmış olan Türk - İslam bilim insanı Ali Kuşçu, "Vefatının 550. Yıl Dönümünde" okulumuzda yapılan programla anıldı. Programı düzenleyen okulumuz tarih zümresine ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Geleneksel olarak lise öğrencilerimiz arasında düzenlediğimiz Sınıflar Arası 3x3 Basketbol Turnuvası tüm hızıyla devam ediyor...

Nis

Kariyer günlerimizin onuncu konuğu Uzman Psikolog Demet Bozok'tu. Psikoloji alanındaki çalışmalarını ve mesleki tecrübelerini aktaran konuğumuza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Nis

"Colors of culture" e twinning projesi kapsamında Bakü Türk Anadolu Lisesinde İngilizce öğretmeni Gülşen ZENGİN başkanlığında 10.sıniflardan öğrencilerimizin katılımı ile "We are Recycling" geri dönüşüm sergisi açıldı. Serginin açılışı Eğitim Müşavirimiz Sayın Yurdagül Aydoğan ve Okul Müdürümüz Abdullah Yilmaz tarafından yapıldı. Sergide, hayatımızın her anında yer alan geri dönüşüm ürünleri ile öğrencilerde bilinç oluşturmak ve onlara yapilabilecekler konusunda ilham olmak amaçlanmıştır. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Antalya'da düzenlenen Robotex-Türkiye yarışmalarına Azerbaycan Şampiyonu sıfatıyla Azerbaycan'ı temsilen katılan okulumuz JQD takımı "Robot Teknolojileri ve Girişimcilik" kategorisinde 1. oldu. Bu şampiyonluk ile birlikte, 6-7 Aralık 2024 tarihlerinde İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenecek olan Dünya finaline katılmaya hak kazandılar. Azerbaycan'ı en iyi şekilde temsil ederek bizlere bu büyük gururu yaşatan öğrencilerimiz Eyüp Şenal ve Ahmet Qenberli ile başta projedanışmanı Kenan İbrahimli hocamız olmak üzere, bu başarıya katkı sağlayan tüm yönetici ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Roma'da düzenlenecek olan Dünya finalinde başarılar dileriz.

Nis

2023-2024 Eğitim öğretim yılı ikinci dönem veli toplantısını gerçekleştirdik.

Nis

Mehmet Emir Resulzade Anadolu Lisesi ile birlikte karşılıklı öğrenci ve öğretmen ziyaretlerini içeren “Kardeş Ezgiler, Kardeş Danslar, Kardeş Edebiyatlar” projesi başlamıştır.

Okulumuzda Nevruz Coşkusu Bakü Türk Eğitim Kurumları'nın öğretmen, veli ve öğrencileri baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'u hep birlikte kutlayarak büyük bir aile olduklarını bir kez daha gösterdiler. Çocuklarımızın neşesi ve sevinci bahar kadar güzeldi. Velilerimizin büyük emeğiyle hazırlanan xonçalar nevruz kutlamalarını tam bir görsel şölene dönüştürdü. Her biri el emeği göz nuruyla hazırlanan Xonçalarımız, Nevruz Bayramını rahat ve huzurlu geçirmemizi sağlayanşehitlerimizin fedakâr ailelerine ulaştırılacak. Emeği geçen ve şenliğimize katılarak Nevruz coşkusuna ortak olan herkese teşekkür ederiz. Baharın gelişini, bereketi ve bolluğu müjdeleyen Nevruz Bayramı kutlu olsun. Uyanışın, dirilişin, birlik ve beraberliğin bayramı olan Nevruz'un tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü münasebetiyle Abşeron Medeniyet Merkezinde okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından “Bir Destandır Çanakkale” adlı program düzenlendi.

Programa T.C. Bakü Büyükelçimiz Sn. Doç. Dr. Cahit Bağcı ve  Abşeron Rayonu İcra Başçısı Sn. Abdin Fərzəliyev'in yanı sıra Büyükelçiliğimiz Müşavir ve Ataşeleri, kamu kurumlarımızın temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile okul yöneticilerimiz katıldı.

Program öncesinde heyetler Abşeron’da bulunan Türk şehitliğine çelenk bıraktı. Okulumuzun ve çeşitli Azerbaycan okullarının öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı.

Programda Çanakkale Zaferine ve Türkiye Azerbaycan kardeşliğine ilişkin konuşma yapan Büyükelçimiz Sn. Doç. Dr.  ve Abşeron Rayon İcra Başçısı Sn. Abdin Fərzəliyev, program sonunda öğrencilerimizle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Destekleri için Abşeron Rayonu İcra Hakimiyeti ve Abşeron Medeniyet Merkezi'ne şükranlarımızı sunar, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak YÖS ve SAT Deneme Sınavlarının dördüncüsü yapıldı.

Okulumuz İngilizce Konuşma Kulübü tarafından lise öğrencilerimiz arası "İngilizce Şarkı Söyleme Yarışması" yapıldı.