12. sınıf öğrencilerimize yönelik YÖS ve SAT deneme sınavları yapıldı.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN, okulumuzu ziyaret ederek "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında okulumuz öğretmenleri ile bir araya geldi. Sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz.

20 YANVAR UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ 20 Ocak 1990 Tarihinde kardeş Azerbaycan'da yaşanan ve "Kara Ocak" olarak bilinen katliamda şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor, Azerbaycan'ın Milli Matem Günü'nde tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

5. Geleneksel Akıl ve Zeka Oyunları Haftası Ödül Töreni Bugün düzenlediğimiz ödül töreni ile coşkulu, eğlenceli ve heyecanlı bir şekilde gerçekleştirilen Geleneksel Akıl ve Zeka Oyunları Haftası'nı tamamlamanın gururunu yaşadık. Büyükelçimiz Doç. Dr. Sayın Cahit BAĞCI’nın teşrifleriyle gerçekleştirilen programa müşavirlerimiz, Büyükelçiliğimize bağlı kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Okul Aile Birliği başkan ve üyeleri,öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Ödüllerini seçkin konukların elinden alan öğrencilerimiz, ara tatile büyük bir mutlulukla girdiler. Hafta boyunca gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerini, analitik düşünme becerilerini geliştirmelerini, dönemin yorgunluğunu ve stresini atmalarını, birlikte yaşam becerilerini geliştirmelerini hedefledik. Bu süreçte görev alan idareci, öğretmen ve öğrencilerimize; desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükelçiliğimize, Eğitim Müşavirliğimize ve Okul Aile Birliğimize teşekkür ederiz.

HEYECAN BAŞLADI! 5.Geleneksel “Akıl ve Zekâ Oyunları Haftası” 15 Ocak 2024 Pazartesi günü yapılacak olan yarışmalar ile başladı. Öğrencilerimiz dört gün boyunca satranç, mangala, sudoku, rubik küp, hedef-5, matematik, 24 karekalem, kelime bulma ve bilgi yarışmaları olmak üzere 9 farklı kategoride yarışarak haftanın heyecanını yaşayacaktır.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun

Milli şairimiz "Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri" kapsamında lise öğrencilerimiz arasında yapılan "Hitabet Yarışmasında" derece elde eden öğrencilerimizin ödülleri Okul Müdürümüz Abdullah Yılmaz tarafından verildi. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

"Dünya Azerbaycanlılarinin Hemreyliyi Günü" okulumuzda yapılan programla kutlandı. Programda görev alan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Azerbaycanlı gardaşlarımızın "Hemreyliyi Günü" kutlu olsun.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 87.seneyi devriyesi anısına Bakü Türk Anadolu Lisesi olarak "Asımın Nesli Hitabet Yarışmasını" düzenledik.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Turan Gündüz, vefatının 87. Yıl dönümü anısına öğrencilerimize milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlattı. Kıymetli öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve  minnetle anıyoruz.

Ara

"Şeb-i Arus'un 750. Yılında" Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım, çevrimiçi olarak lise öğrencilerimiz ile bir araya gelerek öğrencilerimize Mevlana'yı anlattı. Kıymetli hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ara

Bilgisayar Mühendisi Sayın Burak ERDOĞAN "Kariyer Günleri" buluşmalarının 8. konuğu olarak öğrencilerimizle bir araya geldi. Tecrübelerini, çalışma şartlarını ve mesleği ile ilgili fırsatları öğrencilerimize anlatan konuğumuz öğrencilerimizden gelen soruları yanıtladı.

Ara

Okulumuz 9. Sınıf öğrencisi Nergiz Tosun Fransa'da yapılan Stem Olimpiad Kodlama alanında altın madalya, matematik ve fen bilimleri alanlarinda gümüş madalya kazanmıştır. 12. Sınıf öğrencimiz Elif Tosun matematik alanında gümüş madalya, fen bilimleri alanında bronz madalya kazanmıştır. Okul Müdürümüz Abdullah Yılmaz öğrencilerimizi tebrik ederek başarılar diledi.

Ara

ULUSLARARASI STEAM AZERBAYCAN FESTİVALİ 2023'e katılan 6 takımımızın hepsi çeşitli kategorilerde derece aldılar. UYGUR TAKIMI FLL Challenge Robot Dizayn Kategorisi 1.si, ARAS TAKIMI FLL Challenge Robot Yarışları Kategorisi 2.si, ANKA TAKIMI FLL Challenge Robot Yarışları Kategorisi 3.sü, AKINCI TAKIMI FLL Challenge Esas Değerler Kategorisi 3.sü, ANADOLU KAPLANLARI TAKIMI FLL Explorer Duyarlı Kaşifler Kategorisi 1.si, HYDROFLASH TAKIMI H2 Grand Prix Pro Dizayn Kategorisi 1.si oldular. Bizlere bu gururu yaşatan danışman öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz spor salonunda okul -aile birliği genel kurulu toplantısını gerçekleştirdik. Toplantı sonunda yeni okul - aile birliği yönetim ve denetim kurulları belirlendi. Önceki yönetim kuruluna hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Yeni yönetim kuruluna başarılar dileriz. Hayırlı olsun.