Azerbaycan Bakü Türk Anadolu Lisesi

Alibey Hüseynzade Küç. No77 Nesimi Rayonu Bakü Azerbaycan
Vizyon
Ulusal ve uluslararası ortamlarda, çalışanı ve öğrencisi olmaktan gurur duyulan; vereceği eğitim-öğretimle Türkiye ve Azerbaycan´ın gelişmesine katkıda bulunacak lider bir okul olmaktır…
Misyon
“Bir Millet İki Devlet” sözünün bir gereği olarak dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da karşılıklı iş birliğine dayalı; yüksek bilim, kültür ve ahlak anlayışını yerleştirmek,nitelikli eğitim yoluyla önce Türk Dünyası’na daha sonra bütün dünyaya model olabilecek nesiller ve bu nesillerin mimarlarını yetiştirmektir. Hedefimiz; kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip, özgüveni tam, öğrenmekten yaşam boyu kopmayan,etkili iletişim kurabilen,her yönüyle nitelikli bir yaşam süren,ülkesine ve insanlığa hizmet için gereken beceri, tutum ve sorumlulukları edilmiş bireyleri yetiştirmek ve topluma kazandırmaktır.
Başarılar
 Okulumuz açıldığı günden bu güne başarısıyla, yetiştirdiği öğrenci profili ile Azerbaycan’da örnek gösterilen bir okul olmuştur.Azerbaycan ile Türkiye arasında dostluk ve kardeşlik köprüsünü kuvvetlendiren okulumuzda eğitim alan öğrenciler, millet ve vatan sevgisi ile yoğrulmuş dürüst ve başarılı birer vatandaş kimliğini kazanmaktadırlar.  Yönetim,öğretmen ve personel kadrosu son derece uyumlu çalışan bir okulda yüksek başarı elde etmek doğaldır. Dolayısıyla okulumuz,mezunların hem yerleşme oranı hem de yerleştiği üniversite bakımından takdire şayandır.  1999 yılından bu yana mezun veren okulumuz, bu güne kadar yaklaşık olarak 940 (dokuz yüz kırk) öğrenci mezun vermiş ve ortalama başarısı yüzde 99 olarak gerçekleşmiştir.  Son dört beş yılda mezun olan 372 öğrencimizden 122´si Türkiye Cumhuriyeti Burslusu olmak üzere 368 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir.  Mezunlarımızın büyük bir bölümü üniversite tercihlerini Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden yana kullanmaktadır.Üniversite hayatından sonra Azerbaycan’ın önemli kurumlarında görev almakta ve Azerbaycan- Türkiye arasındaki ilişkilere büyük katkıda bulunmaktadırlar.
DOĞALGAZ MERKEZİ ISINMA
INGILIZCE,RUSÇA