Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünce 24 Şubat 2024 tarihinde birincisi düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvasının ikincisi 9 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz Google form üzerinden kayıt yaptırdıktan sonra whatshapp grubuna dahil olacaklardir.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİLER DİKKATE ALINARAK  SINAV TAKVİMİ HAZIRLANMIŞTIR.

MADDE 5- (1) Yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili olarak aşağıdaki esaslara uyulur:

a) Sınav, öğrencilerin kazanım ve beceri edinme düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılır.

b) İlçe, il veya ülke genelinde ortak yazılı sınavlar yapılabilir. Bu sınavların uygulanmasına ilişkin iş ve işlemler millî eğitim müdürlüklerince yürütülür.

c) Bir dönemde her dersten iki yazılı sınav yapılır. Ancak haftalık ders saat sayısı altı ve üzeri olan derslerde il sınıf/alan zümrelerince karar alınması durumunda üçüncü sınav yapılabilir.

ç) Okullarda sınavlar;

1) 1. dönem 1. sınavlar: Ekim ayı son haftası–Kasım ayı ilk haftası,

2) 1. dönem 2. sınavlar: Aralık ayı son haftası–Ocak ayı ilk haftası,

3) 2. dönem 1. sınavlar: Mart ayı son haftası–Nisan ayı ilk haftası,

4) 2. dönem 2. sınavlar: Mayıs ayı son haftası–Haziran ayı ilk haftası,

aralığında yapılır. Sınav tarihleri öğretim yılı başında okullar tarafından e-Okuldan ilan edilir.

d) Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan derslerin sınavlarının ortak yapılması esastır. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders öğretmeni ve eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri tarafından yeniden değerlendirilir.

f) Okullarda yapılacak ortak yazılı sınavların soruları konu soru dağılım tablosuna göre hazırlanır. Konu soru dağılım tablosu il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ile birlikte oluşturulur.

g) Ülke ya da il/ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar hariç, okullarda yapılan tüm sınavlar cevaplarını öğrencilerin oluşturduğu ve farklı bilişsel düzeyde kazanımları ölçen maddelerden oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılır.

ı) Türkçe/Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları; dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılır. Ülke geneli ya da il/ilçe geneli ortak yazılı sınav yapılması durumunda sınavın uygulamalı kısmı okul tarafından yapılır ve iki sınav birlikte değerlendirilir.

m) Öğretmenler tarafından ünite/tema ve/veya konu sonlarında öğrencilerin gelişimini belirlemek için kısa süreli sınavlar yapılabilir.

Tüm öğretmenlerimizin yönetmelikte belirtilen husulara riayet etmeleri ve  gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur.

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Ve Değerlendirme Yönetmeliğinde Belirtilen Esaslara Göre Sadece "Ülke ya da İl/İlçe Genelinde Yapılacak Ortak Yazılı Sınavlar Hariç, Okullarda Yapılan Tüm Sınavlar Cevaplarını Öğrencilerin Oluşturduğu Ve Farklı Bilişsel Düzeyde Kazanımları Ölçen Maddelerden Oluşan Yazılı Yoklama Şeklinde Yapılacaktır."

Akıl ve Zeka Oyunları Haftası yarışmaları 15-18 Ocak 2024 Tarihleri Arasında  Yapılacaktır.

Yarışma takvimi aşağıdaki şekildedir.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında lise öğrencilerimiz arasında düzenlenen şiir ve kompoziyon yazma yarışması sonuçlanmıştır. Yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür eder, derece elde eden öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılında lise öğrencilerimiz arasında "100. Yılında Cumhuriyet, Vatan, Millet, Bayrak Sevgisi" konulu şiir ve kompoziyon yarışması yapılacaktır. Öğrencilerimiz yazacakları şiir ve kompozisyonları 20 Ekim 2023 tarihine kadar Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerine teslim edeceklerdir.

Ekm

Kıymetli velilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yayımlanan 2023-28 sayılı genelge gereği derslerin devam ettiği sırada velilerimiz okulda bulunamayacaktır. Sadece okulumuz tarafından yayımlanan ve sizle paylaşılan  öğretmen - veli görüşme çizelgesine göre sınıf öğretmenlerimizden alacağınız randevu ile okulumuza gelerek öğretmenlerimizle görüşme yapabilirsiniz. Lütfen zorunlu bir durum olmadıkça, randevu almadan öğretmenlerimizle görüşme yapmak için okula gelmeyiniz.