Okulumuzda Nevruz Coşkusu Bakü Türk Eğitim Kurumları'nın öğretmen, veli ve öğrencileri baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'u hep birlikte kutlayarak büyük bir aile olduklarını bir kez daha gösterdiler. Çocuklarımızın neşesi ve sevinci bahar kadar güzeldi. Velilerimizin büyük emeğiyle hazırlanan xonçalar nevruz kutlamalarını tam bir görsel şölene dönüştürdü. Her biri el emeği göz nuruyla hazırlanan Xonçalarımız, Nevruz Bayramını rahat ve huzurlu geçirmemizi sağlayanşehitlerimizin fedakâr ailelerine ulaştırılacak. Emeği geçen ve şenliğimize katılarak Nevruz coşkusuna ortak olan herkese teşekkür ederiz. Baharın gelişini, bereketi ve bolluğu müjdeleyen Nevruz Bayramı kutlu olsun. Uyanışın, dirilişin, birlik ve beraberliğin bayramı olan Nevruz'un tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü münasebetiyle Abşeron Medeniyet Merkezinde okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından “Bir Destandır Çanakkale” adlı program düzenlendi.

Programa T.C. Bakü Büyükelçimiz Sn. Doç. Dr. Cahit Bağcı ve  Abşeron Rayonu İcra Başçısı Sn. Abdin Fərzəliyev'in yanı sıra Büyükelçiliğimiz Müşavir ve Ataşeleri, kamu kurumlarımızın temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile okul yöneticilerimiz katıldı.

Program öncesinde heyetler Abşeron’da bulunan Türk şehitliğine çelenk bıraktı. Okulumuzun ve çeşitli Azerbaycan okullarının öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı.

Programda Çanakkale Zaferine ve Türkiye Azerbaycan kardeşliğine ilişkin konuşma yapan Büyükelçimiz Sn. Doç. Dr.  ve Abşeron Rayon İcra Başçısı Sn. Abdin Fərzəliyev, program sonunda öğrencilerimizle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Destekleri için Abşeron Rayonu İcra Hakimiyeti ve Abşeron Medeniyet Merkezi'ne şükranlarımızı sunar, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak YÖS ve SAT Deneme Sınavlarının dördüncüsü yapıldı.

Okulumuz İngilizce Konuşma Kulübü tarafından lise öğrencilerimiz arası "İngilizce Şarkı Söyleme Yarışması" yapıldı.

Milletimizin istiklal inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın millî marş olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda yapılan programla kutlandı.

3 Mart 2024 tarihinde okulumuzun ev sahipliği yaptığı ve Steam Azerbaycan ortaklığında düzenlenen First Lego League robotik yarışmalarında "Aras" adlı takımımız "Şampiyonlar Şampiyonu" unvanı alarak 17-20 Nisan tarihleri arasında ABD Houston'da düzenlenecek FIRST Championship uluslararası robotik yarışmasında Azerbaycan'ı temsil etme hakkı kazanmıştır. Ayrıca, kendi kategorilerinde 2 takımımız birincilik, 2 takımımız ise ikincilik ödülünü almıştır. Öğrencilerimizi vetakımlarımıza rehberlik eden öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Eğitim Müşavirimiz Sayın Yurdagül AYDOĞAN'ın ve okulumuza emek veren kadın mesai arkadaşlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladık. Sevgi, şevkat, merhamet ve fedakarlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarız.

Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdiler.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri kapsamında lise öğrencilerimiz arasında "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması" yapıldı. Yarişma sonucunda 11-B sınıfı öğrencimiz Ayşe Melek birinci, 10-D sınıfı öğrencimiz Ata Elçin ikinci ve 9-D sınıfı öğrencimiz Tarık üçüncü oldu. Yarışmayı düzenleyen öğretmenlerimize, jüri üyelerine ve yarışmaya katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyor, derece elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuzda düzenlediğimiz "Sınıflar Arası Münazara Yarışmasına" katılım sağlayan öğrencilerimize katılım belgeleri ve ödülleri verildi.

Steam Azerbaycan etkinlikleri kapsamında ev sahipliği yaptığımız "FIRST Lego League Challenge 2024" yarışmaları TRT Avaz kanalında haber olarak yayımlandı.

Robotex Azerbaycan Avrasya Şampiyonası yarışmalarında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve "girişimcilik" kategorisinde deprem sonrası arama ve kurtarma faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayacak olan projemiz, "Mavi Girişimcilik Kategorisinde" birinci olmuştur. Danışman öğretmenimiz Kenan İbrahimli'yi, öğrencilerimiz Eyüp ve Ahmet'i tebrik ederiz.

Steam Azerbaycan etkinlikleri kapsamında ev sahipliği yaptığımız "FIRST Lego League Challenge 2024" yarışmaları tamamlandı. Yarışmanin düzenlenmesinde katkısı olan kurumlara, bizlere bu heyecanı yaşatan danışman öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Büyükelçimiz Sn. Doç. Dr. Cahit Bağcı, Leyla Bağcı Hanımefendi ile birlikte Steam Azerbaycan etkinlikleri kapsamında ev sahipliği yaptığımız "FIRST LEGO League Challenge 2024" yarışmalarını ziyaret ederek, yarışmalara katilan öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında Eğitim Müşavirimiz Yurdagül Aydoğan, yarışmalar hakkında büyükelçimize bilgi verdi

Okul binamızın yağmur oluklarında oluşan hasarlar giderilmiş ve gerekli kısımlar yenilemiştir.