Planetaryum Gezisi Gerçekleştirildi.

Park Bulvar alışveriş merkezi içerisinde yer alan Tusi-Bohm Planetaryumu´na 29 Kasım tarihinde okulumuz 9. sınıf öğrencilerinin katılımıyla bir gezi düzenlendi. Planetaryumda öğrenciler, uzayda oldukları ve gezegenlere yakından baktıkları izlenimini veren etkileyici görüntüler izlediler. Önce planetaryumun müdürü Famil Mustafa, öğrencilerle tanışarak onlara yıldızlar ile ilgili birkaç soru sordu. Ardından Astrofizik profesörü Edalet Etai, Güneş sistemi gezegenlerini, planetaryumun kubbesine yansıtılan görüntülerin eşliğinde tanıttı. Sonrasında da evrendeki diğer yıldızlar ve gezegenler hakkında yaklaşık 25 dakika süren bir film izlendi. Geçtiğimiz hafta okulumuza gelerek bir konferans gerçekleştiren Edalet Etai ile bir daha görüşmek ve akıllarında kalan sorularına cevap bulmak isteyen meraklı öğrencilerden oluşan öğrenci grubumuz, çıkışta hocamızın çevresini sararak sorularını sordular. Yaklaşık 30 dakika süren bu soru-cevap sürecini sonlandırarak öğrencileri hocamızdan ayırmak epey zor oldu. Programın sonunda Famil Mustafa´nın sorularına doğru cevap veren ve Edalet Etai´ye en ilginç soruları soran 3 öğrenciye ufak hediyeler verildi.

14-12-201814-12-201814-12-201814-12-201814-12-2018

Yayın: 14.12.2018 - Güncelleme: 14.12.2018 20:31 - Görüntülenme: 589