Azerbaycan Cumhuriyeti´nin Kuruluşunun 100. Yılı

Azerbaycan’ın Ermeni ve Rus işgalinden kurtuluşunun, Azerbaycan Cumhuriyetinin kuruluşunun 100.yılı münasebetiyle alakalı olarak Azerbaycan’da pek çok faaliyetler icra edilmektedir.

Mezkûr kutlamalara Bakü Türk Okulları olarak bizlerin de iştirak etmemiz gerektiği düşüncesi hasıl oldu. Binaenaleyh Kafkas İslam Ordusu ve ordunun yapmış olduğu harekâtın siyasi, içtimai sebepleri, sonuçları, yapılan harekâtın evveli ve ahiri hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmek için sunumlar eşliğinde konferanslar tertip edilmiştir. 30-31 Ekim tarihlerinde Gençliğe Yardım Fondu tarafından organize edilen bu toplantıların ilkinde lise öğrencileri, ikincisinde ortaokul öğrencileri bilgilendirilmiştir. Toplantının nihayetinde toplantıya iştirak eden her öğrenciye Kafkas İslam Ordusu hakkında te’lif edilmiş birer kitap ve kapağında aynı temaları havi birer ajanda hediye edilmiştir. Öğrencilerimizin büyük aşk ve heyecanla takip ettikleri organizasyon ziyadesiyle verimli olmuştur.

Emeği geçen herkesi can-u gönülden tebrik ediyoruz.

12-12-201812-12-201812-12-201812-12-2018

Yayın: 12.12.2018 - Güncelleme: 12.12.2018 18:54 - Görüntülenme: 654